Katrin Keittiö

Katrin Keittiö

perjantai 15. huhtikuuta 2016

Piimäkakkua

Ystäväni ja lampurikollegani laittoi Facebookiin kuvan piimäkakusta. Mikään ei kuulemma vedä vertoja juuri uunista tulleelle piimäkakulle. Paitsi lämmin piimäkakku ja kylmä maito... Ja niinhän siinä sitten kävi, että kauppalistaani ilmestyi "ihan itsestään" myös piimä... Paitsi että rusinoita en huomannut ostaa... No, mitä ei ole, sitä ei ole... Uunissa paistuu just nyt kaksi rusinatonta piimäkakkua. Ja mausteiden tilalla laitoin osan valmista piparkakkumausteseosta. :D Kakku on nopea ja helppo tehdä myös lasten kanssa. Kakku on automaattisesti munaton.

Piimäkakku

 (ohje yhteen kakkuun -itse tuplasin kaikki. Ja tein muutenkin "vähän sinne päin"...)

4,5 dl jauhoja (käytin Semperin Finmix-jauhoseosta, jos gluteeni ei tuota ongelmia, voit käyttää vehnäjauhoja)
1 dl sokeria
½ tl neilikkaa
1 tl inkivääriä
1 tl kardemummaa
2 tl kanelia
1,5 tl soodaa
1-2 dl rusinoita ("erinäisistä syistä" korvasin rusinat mantelirouheella... Määrää en mitannut, sellainen pieni pussillinen...)
1 dl siirappia
2 dl piimää (jos et käytä piimää muuten, korvaa vaikka kermaviilillä, tai jos maito on ongelma, kokeile Alpron maustamatonta "jogurttia")
1 prk (120g) smetanaa (jos maito on ongelma, korvaa tämäkin määrä Alpron maustamattomalla jogurtilla. Ja jos et halua ostaa sekä piimää, että smetanaa, laita tilalla reilu desi piimää...)
1 dl margariini- tai voisulaa (käytin juoksevaa margariinia)


Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää joukkoon muut aineet ja sekoita nopeasti tasaiseksi. (Puuhaarukka tai vaikka nuolija käy hyvin) Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan. Paista 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla n 60 min. (HUOM! Jos teet gluteenittomana, ÄLÄ käytä vuoan jauhottamiseen tavallisia korppujauhoja tai mannasuurimoita. Käytä sen sijaan esim. gluteenitonta korppujauhoa, karkeita riisijauhoja, mantelijauhetta, mantelirouhetta, kookoshiutaleita tms.)

Kuvan kakusta laitan "ihan just", kunhan saan kakun ensin uunista... :P

Muoks... Tässä kuva uunituoreesta kakusta. Ei pöllömpää. Mantelirouhe tuo kivaa purutuntumaa, vaikka rusinaversio olisi ehkä ollut makoisampaa...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit. Mitä tykkäsit?