Katrin Keittiö

Katrin Keittiö

perjantai 8. huhtikuuta 2016

Kanakeitto Saarioisten äitien tapaan

Tiedättehän ne Saarioisten äitien tekemät keitot? Erityisesti sen herrrrkullisen kanakeiton? Juu, minäkin tykkään. Piti sit yrittää itse kehittää sama...

Minulla on paha tapa tehdä ruokaa aina "noin-mitoilla". Kannattaa siis suhtauta vähän varauksella tähän ohjeeseen... :D Tästä riitti ruokaa kahteen syöntikertaan (ensin 3 aikuista, toisella kerralla kaksi aikuista, yksi eskarilainen ja yksi taapero. Mainittakoon, että yksi aikuisista syö kuin hevonen...)

n 1,5 l vettä
800 g broilerimurua (Atrian, yhdessä rasiassa on 400g, maustettu vain kevyesti merisuolalla)
n 0,5 kg porkkanoita
n 400 g (säilyke)maissia
200 g sulatejuustoa (maustamaton)
3 annosfondia (kana)
4 rkl tattarijauhoja (tai vehnäjauhoja, jos se sopii ruokavalioosi)
tilkka vettä
1 tl paprikajauhetta
1 tl curryä
ripaus chiliä (voi jättää pois jos ei tykkää)

Mittaa vesi kattilaan ja kiehauta. Kuori ja paloittele porkkanat pieniksi paloiksi. Lisää porkkanapalat ja broilerimuru kiehuvaan veteen. Keitä/hauduta noin vartti. Lisää maissi, fondit, sulatejuusto (palasina, jos käytät "tavallista" Koskenlaskijaa, tai lusikoi suoraan purkista, jos on juoksevampaa tavaraa). Mittaa jauhot pieneen mukiin ja laske päälle hieman vettä. Sekoita ja lisää keittoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Mausta. Hauduta vielä viitisen minuuttia, että jauhot kypsyvät. (Muista sekoittaa). Tarjoa kaverina vaikka leipää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit. Mitä tykkäsit?