Katrin Keittiö

Katrin Keittiö

sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Nopea porkkanasosekeitto

Pyöräytin äkkiä alkuviikon työevääksi porkkanasosekeittoa. Tämän helpommaksi ei enää voi mennä!

1 "pötkö" (500g) valmista porkkanasosetta
2 dl kermaa
n 100g sulatejuustoa

Lisää aineet kattilaan. Kiehauta ja sekoittele kunnes sulatejuusto sulaa. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja vaikka chiliä, oman maun mukaan!

Tästä satsista sain kaksi annosta keittoa evääksi. Keiton päälle lisään lämmitysksen jälkeen vielä nokareen raejuustoa.


Osallistun tällä keitollani myös kotimaisia herkkuja ruokakaupasta -haasteeseen. Haasteessa on tarkoituksena kuvata niitä kotimaisia elintarvikkeita, joita käyttää. Viisi päivää ja joka päivä haastaa viisi kaveria mukaan.

Keitossa on siis Kasvisgallerian porkkanasosetta. En tiedä porkkanoiden alkuperää, Kasvisgalleria itse on kuopiolainen firma. Lisäksi keitossa on S-ryhmän Kotimaista-tuoteperheen kermaa ja sulatejuustoa. Kotimaista-tuoteperheen tuotteiden raaka-aineet on tuotettu ja tuotteet valmistettu aina Suomessa. Kaikilla tuoteperheen tuotteilla on myös kotimaisuudesta kertova Joutsenlippu- tai Sirkkalehti -merkki.

Haaste on minulle toisaalta helppo, koska meillä käytetään aina kotimaisia tuotteita, jos vaan mahdollista. Maito-, liha- ja kalatuotteiden ja -jalosteiden kohdalla olemme ehdottomia, kananmunat on pääasiassa omien kotitarvekanojen munimia, jauhojen ja leipomotuotteiden kohdalla "teemme parhaamme" (jauhot kotimaisista myllyistä, pullat ja tuore leipä aina Suomessa leivottua, gluteenittomien tuotteiden kohdalla pitää vähän joustaa...) Ulkomaiset tomaatit jää aina hyllyyn, joitain vihanneksia joutuu ostamaan ulkolaisina jos ei satu olemaan kotimaisia tarjolla (eikä voi ns järkevästi jättää pois tai korvata). Niin, ja banaanit ja appelsiinit ostetaan kotimaisina heti kun vaan tulevat markkinoille... Ainoa, missä haasteen kohdalla lipsun on kavereiden haastaminen: en haasta mukaan ketään -ja toisaalta haastan ihan kaikki: #nofarmsnofood

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit. Mitä tykkäsit?