Katrin Keittiö

Katrin Keittiö

lauantai 26. maaliskuuta 2016

Kesäkurpitsa-pekonivuoka

Kun kerta aikaa on, niin testataan uusia repeptejä... Sitä iänikuista makaroonia ja jauhelihasoosia ei aina jaksaisi...

Yhtenä testattavien ruokien listalle näin pääsiäisenä pääsi kesäkurpitsa-pekonivuoka. Ohje on Valion sivuilta. Ohje on viidelle. Itse tein tämän tuplattuna ja jätin sipulin pois.

Aineet:
1,5 dl risottoriisiä
2 (n 600g) kesäkurpitsaa
2-3 tomaattia
0,5 pak (à 250g) Koskenlaskija-sulatejuustoa
1 iso sipuli
(suolaa)
1 tl basilikaa
1 prk (2,5 dl) maustettua ruokakermaa, esim. Valiolta Kolme sipulia
1 pak (170 g) pekonia.

Mittaa riisi uunivuokaan. Kuutioi kesäkurpitsat, tomaatit sekä sulatejuusto ja leikkaa sipuli reiluiksi lohkoiksi. Lisää ne sekä mausteet uunivuokaan, sekoita. Lisää ruokakerma.

Kypsennä 225 asteessa n 25 min. Leikkaa pekoniviipaleet kolmeen osaan ja lisää tasaisesti vuoan pinnalle. Kypsennä vielä n 20 min, kunnes pekoni on rapeaa. 

Vähän jäi vuoan pohjalle... Mukavan mietoa ja tuli "ihan itestään".





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit. Mitä tykkäsit?