Minulla oli tiedossa rauhallinen sunnuntaiaamu, joten päätin pyöräyttää "brunssille" skonsseja. En tiedä, minkä kategorian mukaisia näistä tuli... Luultavasti jotain brittiäisversioita...
Gluteenittomat skonssit
50 g voita
3,5 dl gluteenitonta jauhoa (käytin n 1,5 dl Semperin GrovMix, ja 2 dl FinMix)
1 tl leivinjauhetta
1,5 dl maitoa
2 rkl sokeria
ripaus suolaa
maitoa voiteluun
Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja nypi joukkoon pehmeä voi. Lisää maito, sokeri ja suola ja sekoita taikinaksi (itse lisäsin vielä puolisen desiä tattarijauhoja, kun taikina oli löysää -olinkohan mitannut jauhot väärin...). Kauli taikina jauhotetulla alustalla n 2 c paksuksi levyksi ja painele taikinasta esim. lasilla pyörylöitä. Siirrä pyörylät leivinpaperoidulle pellille ja voitele maidolla. Kypsennä 225 asteisessa uunissa n 12-15 minuuttia.
Itse tykkään oikoa aina kun vaan on mahdollista... Muotoilin taikinasta n "lasinsuun paksuisen" pötkylän ja leikkasin siitä parin sentin kiekkoja, jotka nostelin pellille. Aavistuksen taputtelin leikkauspintaa jauhotetuin sormin, voitelin maidolla ja kypsensin. Hyvin onnistui näinkin!
Parhaimmillaan skonssit ovat lämpiminä. Kaveriksi voi sipaista vaikkapa marmeladia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kun kävit. Mitä tykkäsit?