Piimäkakku
(ohje yhteen kakkuun -itse tuplasin kaikki. Ja tein muutenkin "vähän sinne päin"...)
4,5 dl jauhoja (käytin Semperin Finmix-jauhoseosta, jos gluteeni ei tuota ongelmia, voit käyttää vehnäjauhoja)
1 dl sokeria
½ tl neilikkaa
1 tl inkivääriä
1 tl kardemummaa
2 tl kanelia
1,5 tl soodaa
1-2 dl rusinoita ("erinäisistä syistä" korvasin rusinat mantelirouheella... Määrää en mitannut, sellainen pieni pussillinen...)
1 dl siirappia
2 dl piimää (jos et käytä piimää muuten, korvaa vaikka kermaviilillä, tai jos maito on ongelma, kokeile Alpron maustamatonta "jogurttia")
1 prk (120g) smetanaa (jos maito on ongelma, korvaa tämäkin määrä Alpron maustamattomalla jogurtilla. Ja jos et halua ostaa sekä piimää, että smetanaa, laita tilalla reilu desi piimää...)
1 dl margariini- tai voisulaa (käytin juoksevaa margariinia)
Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää joukkoon muut aineet ja sekoita nopeasti tasaiseksi. (Puuhaarukka tai vaikka nuolija käy hyvin) Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan. Paista 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla n 60 min. (HUOM! Jos teet gluteenittomana, ÄLÄ käytä vuoan jauhottamiseen tavallisia korppujauhoja tai mannasuurimoita. Käytä sen sijaan esim. gluteenitonta korppujauhoa, karkeita riisijauhoja, mantelijauhetta, mantelirouhetta, kookoshiutaleita tms.)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kun kävit. Mitä tykkäsit?